Mandy, jaar 3

Kennismaking
Mijn eerst blog! Dat betekent natuurlijk dat ik mezelf moet gaan voorstellen. Ik ben Mandy, 21 jaar en ik zit in m’n 3e jaar van de opleiding Communicatie bij Hogeschool Inholland Rotterdam. Drie jaar geleden ben ik vanuit het gezellige Brabant vertrokken naar deze havenstad, want het studentenleven ging beginnen.

‘Communicatie is bla bla bla?’
Wanneer ik tegen mensen zeg dat ik Communicatie studeer, komen er altijd grapjes naar boven: ‘Oh, jij leert dus hoe je met mensen moet praten?!’. ‘Ja, dat is het enige wat ik leer, ze zetten me in een lokaal en kletsen maar!’
Maar nee, de opleiding Communicatie houdt zeker meer in dan dat, je leert onder andere teksten schrijven, analyses maken over de interne en externe communicatie van bedrijven, hoe communiceren de media, wat is marketing, hoe werkt Photoshop en hoe verzin ik een succesvolle mediacampagne?
Dit veelzijdige van de opleiding vond ik wel een voordeel, omdat ik zelf nog niet precies wist wat ik wilde gaan doen. Het moest in ieder geval wat met journalistiek te maken hebben en het zou ook fijn zijn als de media erbij betrokken waren. Een ideale opleiding dus, omdat je van elk gebied rondom de communicatie wel wat meekrijgt. Later in de opleiding kun je je nog specialiseren. Dit is dus eigenlijk de reden dat ik voor Communicatie heb gekozen op Inholland. Het bood mij alles wat ik nodig had.

Minor ‘Bladen maken’
Nu zit ik in jaar drie en ik heb al wat minors achter de rug. De minor ‘Bladen Maken’ vond ik persoonlijk heel erg leuk. Hier mocht je een magazine opzetten van het begin tot het einde. We mochten op pad als echte journalisten, teksten schrijven, ontwerpen en zelfs echt laten drukken!

Droomstage
Na de minors ben ik begonnen met mijn stage op de online marketing afdeling van Joop van den Ende Theaterproducties! Een droomstage en wat staat het geweldig op je CV :). Bij deze stage doe ik de webredactie van alle websites die vallen onder Musicals.nl. Ik ben bezig met tekst, ontwerpen, social media, communiceren met verschillende partijen en ik krijg een goed beeld van wat er gebeurt als er een mediacampagne wordt ingezet. Heel erg leerzaam en wat je hebt geleerd op school zie je zo in de praktijk terug.
Ik moet nu nog één maand stage lopen en ik weet zeker dat ik het heel erg ga missen. Het bedrijf is erg dynamisch en heeft mij ook de mogelijkheid gegeven om veel te leren. Ik mag zelf heel veel doen en heb dus een grote verantwoordelijkheid. In het begin was het af en toe best moeilijk, maar ik merk aan mezelf dat ik zoveel heb geleerd en erg vooruit ben gegaan.

In ieder geval ga ik heel erg genieten van de laatste maand stage en er nog alles uithalen wat erin zit. Dan lekker vakantie houden en in het nieuwe schooljaar staan er alweer wat leuke minors op me te wachten!

Liefs,
Mandy

Dit bericht werd geplaatst in Jaar 3, Stage en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie